Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست هم اندیشی مسئولان آموزش عالی و جمعی از اساتید کشور که به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد، گفت: ما در حوزه آموزش عالی در دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی علی‌رغم دستاوردهای بسیار ارزشمند، اتفاقات خوبی را شاهد بودیم که در مقایسه رتبه‌ها و مقیاس‌های جهانی، افتخارآمیز است، در دهه اخیر طبق فرمایشات اساتید، تبدیل علم به فناوری در زمینه‌های گوناگون گره‌گشا بوده‌ و مطمئنا در آینده مشکلات بسیاری از کشور را بیش از گذشته رفع خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اگر دستاوردهای فناوری را با توجه به قدرشناسی کنار بگذاریم، اتفاق دیگری را شاهد هستیم که نیاز به چاره‌اندیشی دارد. اینکه تصورمان این باشد که داشتن یک برگه علمی از یک دانشگاه به عنوان ملاک توانایی افراد در بین جامعه باشد، این یک آفت در آموزش عالی محسوب می‌شود که متأسفانه در شکل‌های مختلف خود را نشان داده که در این زمینه باید از هر روش استفاده شود که ارزش حضور در یک محیط علمی مورد توجه قرار گیرد. 

غلامی تأکید کرد: باید چینش بخش‌های مختلف آموزش عالی و توانمندی‌های علمی را دقیقاً در جای خودش قرار دهیم؛ یعنی خیلی از مواقع بخش‌های مختلف اقتصادی و صنعتی قابل معرفی باشد، چرا که این بخش ها بدون احساس نیاز به آموزش عالی، به فعالیت خود می‌پردازند و اکنون احساس بی‌نیازی حوزه صنعت متأسفانه در این دوره وجود دارد. 

وی ادامه داد: خوشبختانه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر درباره بازنگری و طراحی جدید در حوزه آموزش عالی، گام خوبی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی برداشته شده است، به طوری که در سال 89 بعد از سخنان مقام معظم رهبری، استارت طراحی جدید آموزش عالی خورده شد که درنهایت در سال 94 طرح ساماندهی تأیید، تصویب و به وزارت علوم ابلاغ شد. البته شروع اجرای این طرح طولانی بود که در سال 97 عملاً آغاز شد. در و اقع باید بگویم این طرح برای بازچینش مجموعه اجزای آموزش عالی کار می‌کند، چرا که این طرح یک کار کارشناسی بزرگ است. 

وزیر علوم اضافه کرد: طرح بازنگری حوزه آموزش عالی این است که در دل این طرح بحثی وجود دارد که در آینده پیش‌رو انتظاری که از آموزش عالی داریم مشخص می‌شود، در واقع اینکه چه رشته‌ایی با چه اهمیتی باید مدنظر قرار گیرد. این در حالی است که یک گروه آینده‌پژوهی در حوزه آموزش عالی تشکیل شده که دارای شعبی در داخل دانشگاه است که با یک نگاهی به آینده فعالیت می کند که نتیجه آن دستاوردهای فناوری است که خوشبختانه پشت این فناوری‌ها مجموعه‌ای از دانش وجود دارد. 

وی افزود:‌در حال حاضر ایران جایگاه علمی خوبی در ایران دارد و ما حتما برای سالهای آینده طوری برنامه‌ریزی می‌کنیم که جایگاه علمی کشور حفظ شده تا با عقب‌ماندگی مواجه نشویم. 

غلامی یادآور شد: ما در حوزه آموزش عالی با توجه به تربیت نیروی انسانی به این موضوع می‌پردازیم که با چه هدفی و برای چه زمانی باید به تربیت نیروی انسانی بپردازیم. حتماً باید با نگاه عمیق و برنامه‌ریزی دقیق این موضوع انجام شود. همچنین این موضوع که در تولید علم دارای جایگاه خوبی در تولید علم در رشته‌های مختلف هستیم از اهمیت بسزایی برخوردار است که باید در این زمینه تلاش کنیم تا بهره‌وری جنس تولید شده در جامعه را بالا ببریم که استفاده از دانش داخلی در این موضوع از دانشگاه‌ها خواسته شده است. 

وی ادامه داد: در حوزه فناوری، ما باید نگاه به آینده نسبتا دوری داشته باشیم. البته نگاه به آینده نزدیک دارای تحولات سریع است که خوشبختانه توسط دانشمندان و اساتید در این زمینه کار می‌شود. اما بحث اصلی ما در حوزه فناوری این است که باید در سطح ملی و در برنامه کلان کشور بحث فناوری مورد توجه قرار گرفته تا در حوزه صنعت مشخص شود که آینده به چه سمتی خواهیم رفت و چه انتظاری از آن داریم. 

وی در پایان گفت: ما باید تلاش کنیم تا در فضای بین‌المللی نقشی که قرار است ایفا کنیم را مشخص کنیم چرا که ما به عنوان صاحبان علم در دنیا شناخته شده هستیم. همچنین باید در بخش‌های علمی در تعاملات بین‌المللی توجه بیشتری شود که امیدواریم در تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد دبه سمتی برویم که مجموعه حکمرانی منظم و منسجم و با اجزای توانمند را به جامعه عرضه کنیم که حاصل آن این باشد که بخش‌های مختلف علمی بتوانند نقش خود را به خوبی انجام دهند تا با هدفمندی که داریم به نتیجه دلخواه برسیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش عالی مقام معظم رهبری فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری حوزه آموزش عالی بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۷۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ۱۹۸ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی،  پس از این جلسه در خصوص پیشنهاد تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار بیان کرد: براساس تأکید رئیس جمهور بر ضرورت وجود هیئت امنای مشترک و متمرکز برای هدایت تمامی ستاد‌های فناوری با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه شماره ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد ماده واحده‌ای در خصوص تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار تدوین و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شود.

وی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به منظور ارتقای عملکرد و بهره‌وری ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و ایجاد زمینه ساختاری لازم برای رفع چالش‌های اداری و مالی موجود این ستاد‌ها ماده واحده پیشنهادی خود را برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد علم و فناوری ارسال کرد که پس از بررسی‌های دقیق و کارشناسی در این ستاد، موضوع در این جلسه ارائه شد و با استماع نظرات اعضای شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مقرر شد در جلسه آتی این شورا در خصوص اعضای این هیئت امنا و حوزه وظایف آن جمع‌بندی صورت گیرد.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص نهایی‌سازی پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی بیان کرد: پیشنهاد تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی توسط سازمان انرژی اتمی مطرح شد و در جلسه ۱۳۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورخ مقرر شد تدوین سند در دستور کار ستاد علم و فناوری قرار گیرد. به منظور مشارکت سایر دستگاه‌ها در تدوین این سند مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت و با توجه به تدوین سند‌های مختلف بخشی در این خصوص توسط دستگاه‌های مختلف، تمامی این سند‌ها برای تهیه سند واحد و یکپارچه کوانتوم با ابعاد ملی دریافت و مقرر شد بررسی و نهایی‌سازی پیش‌نویس این سند در قالب میز تخصصی تدوین سند کوانتوم انجام گرفته و برای طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.

وی افزود: میز تخصصی تدوین سند کوانتوم پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اولین پیش‌نویس این سند برای طرح در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آماده کرده است. در این جلسه پس از بیان اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی در علوم و فناوری‌های کوانتومی و ملزومات توسعه این فناوری، کلیات سند مطرح  شد. در جلسات آتی ستاد، در خصوص جزئیات و برخی موارد باقیمانده تصمیم گیری خواهد شد، و امیدواریم طی هفته‌های آینده بتوانیم به تصویب پیش نویس در ستاد، جهت طرح و تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برسیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • فیلم| روایت دیدار آینده‌سازان با رهبر انقلاب
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • حکمرانی نخبگانی، سلسله مراتبی نیست بلکه یک شبکه است/ هیئت‌های اندیشه‌ورز با حضور حداکثری نخبگان در استان‌ها تشکیل شود
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود